Cultuurroute: Van Ridders tot Jan Visser

Groepsarrangement: genieten van het rijke verleden van het Kasteel van Helmond, tot de eenvoud van het boerenverleden, compleet met een echte Brabantse koffietafel, in het Jan Visser Museum.
Kasteel van Helmond
Start in het kasteel van Helmond waar in de kelder een speelse opstelling over het gebouw en haar bewoners en over de geschiedenis van Helmond te bezichtigen is. Daarnaast is de permanente tentoonstelling “Mens en Werk “te bezoeken, een collectie uit binnen en buitenland met als thema: de werkende mens.
Lunchen
Even tot rust komen na het bezoek aan het kasteelmuseum. Dat kan in de sfeervolle ambiance van het Jan Visser Museum. Hier geniet u tevens van een heerlijk “Brabantse koffietafel“, een prima verzorgde lunch. Hierna wordt u uitgenodigd aan een rondleiding in het Jan Visser Museum deel te nemen.
Jan Visser museum
Het Jan Visser Museum toont landbouwwerktuigen, oude ambachten en brandweerhistorie. Op een schitterend gelegen locatie wordt U, in – en rond een in boerderijstijl opgetrokken gebouw - de unieke collectie van wijlen Jan Visser getoond. De sfeer ademt rust en toewijding, en de drukte van alledag is even heel ver weg ! Het museum biedt een combinatie van bezienswaardigheden, die u nergens in Nederland aantreft. Zelfs het historische materieel van de Helmondse brandweer is te zien. Bovendien zijn er een compleet ingerichte smederij, een bakhuis, een schoenmakers -werkplaats, en de gereedschappen van de timmerman, de klompenmaker en andere ambachten te zien. Op het buitenterrein ziet u landbouwgereedschappen en machines, die handmatig of met de hulp van een paard werden gebruikt.
Voor groepen of met familie.
Dagprijs: € 22.50 per persoon
Voorwaarden:
Dit arrangement is alleen op donderdag geldig in de maanden april t/m september, en is te boeken voor minimaal 15 personen.
U ontvangt tickets voor het bezoek aan de musea en voor de lunch.