Crossduation Asten

Starten inschrijving om 08.30 uur Prinsenmeer, Beekstraat 31, 5724 PL Asten-Ommel. Starten 10.00 uur lange afstand en Starten 13.00 uur korte afstand.
Deelnamekosten lange afstand solo: €25,-,Lange afstand estafette: €35,- (team) en korte afstand solo: €20,-
Voor niet licentiehouders wordt er €8,-/€4,- voor een daglicentie in rekening gebracht bij de inschrijving.
Bij de inschrijving ontvang je een consumptie voor versnapering en een drankje!
Afstand lopen/fietsen, korte afstand bestaat uit 3,5km trailrun – 9,5 km mountainbiken – 2km trailrun. Lange afstand bestaat uit 7km trailrun – 19,5km mountainbiken – 3,5km trailrun.
Een gezellige en laagdrempelige cross duatlon voor iedereen! Het event waarbij jij jezelf tussen kerst en oud en nieuw kan uitdagen! Met een korte en lange afstand die jij alleen, maar ook als duo of trio kan volbrengen!
In Oostappense bossen nabij Asten zal vanaf de camping Prinsenmeer de wedstrijd starten. De wedstrijd gaat door een prachtig natuurgebied en het parcours is erg afwisselend. Van technische single trails, enkele klimmetjes en mooie afdalingen. Het gebied wordt gekenmerkt door dekzandruggen. Deze stuifzandruggen ontstonden in de drogere gebieden tussen de beekdalen, door opgestoven zand. De “puddingberg” is de bekende zandheuvel waarover het parcours zal plaatsvinden. Afhankelijk van het weer zal de moeilijkheidsgraad van het zand bepalen.

Zondag 29 december 2019 Vanaf 10:00 tot en met 17:00