Concert Symfonieorkest Helmond-Venray Wagner versus Beethoven

Najaarsconcert prelude op het Beethovenjaar 2020Het Najaarsconcert van Symfonieorkest Helmond- Venray “Wagner versus Beethoven” omvat de uitvoering van de Siegfried Idyll van Richard Wagner en Symfonie nummer 7 van Ludwig van Beethoven. Deze uitvoering vormt een mooie prelude op het Beethovenjaar 2020: de viering van het 250e geboorte jaar van Beethoven. Wagners Siegfried Idyll als ouvertureBij wijze van ouverture speelt SOHV Wagners Siegfried Idyll. Wagner liet dit werk spelen als geschenk aan zijn echtgenote Cosima, op de kerstochtend van 1870 in het trappenhuis van hun villa in het Zwitserse Tribschen. Het verhaal achter Symfonie nr. 7 van BeethovenAansluitend nemen dirigent en orkest het publiek mee in het verhaal achter de 7e Symfonie van Ludwig van Beethoven, met voorbeelden op groot scherm. De verschillende thema’s passeren de revue en het orkest speelt ze voor. Stukje bij beetje ontvouwt zich de structuur van deze symfonie.Na de pauze speelt het orkest de gehele symfonie. De concert¬bezoeker zal zo beslist op een andere manier de muziek beluisteren! Een aantrekkelijk programma voor degenen die minder bekend zijn met klassieke muziek en speciaal met de symfonieën van Beethoven!

Prijs
toelichting prijs Kaarten a €10,- en €7,50 (scholieren/studenten), kopen aan de zaal.
  Van Tot Toelichting
€ 10750.00 Kaarten a €10,- en €7,50 (scholieren/studenten), kopen aan de zaal.

Zondag 17 november 2019 Vanaf 15:00 tot en met 17:00