Classic Motorraces Gemert

In Gemert staan meer dan 200 motoren aan de start. Mede-organisator Jerry Willemsen: “190 leden van de Historische Motorsport Vereniging (Europese racemotoren, bouwjaar 1968 en eerder, red.) en 39 van het Classic Motorcycle Demo Team (racemotoren tot en met 1990, red.) hebben zich aangemeld, waaronder grote namen uit het verleden zoals Frank van Zutphen, Jan Kostwinder en Adriaan Bastemeijer. ”

Er wordt in verschillende klassen gereden, van 50 tot en met 500 cc. Er zijn ook aparte veteranen-, zijspan-, special- en een Pré 50 klassen (motoren, bouwjaar 1949 en vroeger,red.).

’s Ochtends vanaf 09.30 uur verkennen de deelnemers het circuit en s middags tussen 13.00 en 17.30 uur werken zij twee manches af. “De snelste rijders zijn niet automatisch de winnaars, want de deelnemers worden beoordeeld op regelmatig rijden. Wie over twee manches het kleinste tijdsverschil noteert, eindt als eerste in het eindklassement.

Kijkspektakel is gegarandeerd: Koks is een snel circuit met lange, rechte wegen en vier haakse bochten. De ene groep rijders houdt van sturen, de andere gaat het liefst zo hard mogelijk. De laatste categorie wordt bij ons op de wenken bediend. Maar los van de snelheid is het natuurlijk machtig mooi om die klassieke machines in actie te zien en te horen.”

Zondag 15 september 2019 Vanaf 13:00 tot en met 19:00

Esdonk Model.NdtrcItem.HouseNumber