Jubileumactivieiten CV De Pottenbakkers 55 jaar

De Pottenbakkers uit Zeilberg bestaan dit jaar 55 jaar, zij sluiten met hun jubileumviering aan bij het thema Deurne Uit de Kunst! Met optredens van lokale artiesten, fototentoonstelling, expo en demo Zeilbergse kunstenaars, wandelroute, etc.

Programma
Vrijdagavond met lokale artiesten op het gebied van muziek, zang, cabaret en acts.
Zaterdagavond de band Royal Beat.
Zondag: actief programma voor jong en oud.

Acitiviteiten 22/9 onderdeel van Kunst- en cultuurzondag Deurne 
Voorafgaand aan een kunstzinnige middag is er om 11.00 uur een dorpsbrunch in carnavaleske sfeer. In het feestpaviljoen naast Den Draai is een fototentoonstelling over 55 jaar Pottenbakkers te zien, samengesteld i.s.m. Zeilberg Historisch Erfgoed.

Expositie en demo van kunstenaars die een band hebben met Zeilberg
In het paviljoen wordt bovendien Zeilbergse kunst vertoond in allerlei disciplines. Je ziet er o.a. beeldhouwkunst, glastechniek, bewegende kunst en technische expertise, abstracte vormgeving, houtsnijkunst, hoeden maken, keramische kunst, pop-up art en doorlopende artistieke kleinkunst. Kunstenaars met een band met Zeilberg zijn aanwezig en geven demonstraties en uitleg. Tijdens de middag zijn er voor kinderen diverse kunstzinnige activiteiten.

Wandelroute langs bezienswaardigheden
Voor de sportieve bezoekers is er een wandelroute beschikbaar langs Zeilbergse bezienswaardigheden en monumenten, zoals het beeld van de pottenbakker en de turfsteker, museumpje M’n Hökske en molen Maria Antoinette.

Pendeldienst
Via een speciale pendelbusverbinding en/of wandelroute worden alle activiteiten van deze kunst- en cultuurzondag met elkaar verbonden. Ebusco, een ondernemer uit Deurne die elektrische bussen maakt, stelt een pendelbus beschikbaar, die de hele middag het traject Zeilberg-Markt-Kasteeldomein-NS Station rijdt.

Programma en informatie
Tijdens de Kunst- en cultuurzondag is er van alles te beleven in Deurne. Naast alle activiteiten van De Pottenbakkers, is het ook Plein Air Deurne, waarbij je op diverse plekken in Deurne kunstbeoefenaars aan het werk kunt zien. Een ander onderdeel van de kunst- en cultuurzondag is de cultuurparade, een route door Deurne langs bijzondere locaties waar een verhaa wordt verteld of getoond, op diverse podia zijn optredens van allerhande artiesten. 

De locaties zijn te bezoeken van 12.00 tot 17.00 uur. Programmaboekjes met de routes en optredens worden op de dag zelf uitgereikt bij de informatiepunten op de Markt, bij het Cultuurcentrum en het Dinghuis, het feestpaviljoen in Zeilberg en bij het NS-Station Deurne.

Praktische informatie

Dag Van Tot Toelichting
Vrijdag 20 september 2019
Zaterdag 21 september 2019
Zondag 22 september 2019 12:00 17:00