Beeldhoudwerk en schilderijen in Gallerie Perron 15

Jan van de Pol is klinisch psycholoog ( nu met pensioen), kunstenaar en sinds kort coördinator van Galerie Perron 15. Overwegend beeldhouwer werkt hij in steen, hout en glas. Momenteel volgt hij ook de opleiding grafiek aan de academie te Arendonk. Zijn werk is vooral semi-abstract. Sinds 1985 is het te zien in prominente galeries en groepsexposities en geniet hij van een brede, ook internationale erkenning.
Van de Pol is medeoprichter en organisator van de tweejaarlijkse Internationale beeldhouw- symposia in steen in Borkel en Schaft enerzijds en Helmond anderzijds. Zo haalde hij met collega´s meer dan 200 gerenommeerde beeldhouwers naar Nederland om samen met hen te werken en te exposeren. www.janvandepol.nl.

Adjan Broeders volgde de lerarenopleiding handvaardigheid en textiele werkvormen gevolgd door drie jaar nascholing model boetseren.
Ze volgde schilderlessen op de Academie voor Schone Kunsten Arendonk en kreeg een eervolle vermelding. Sinds 1983 was ze docent in het Middelbaar beroepsonderwijs (nu met pensioen). Adjan Broeders laat zich inspireren door vorm en kleur. Het heldere kleurgebruik en de ordening van vormen zijn steeds terugkerende uitgangspunten.
Met haar schilderijen brengt Adjan Broeders een verhaal in beeld, dat als rode draad terug te vinden is in heel haar oeuvre. De manier waarop zij het verhaal vertelt is elke keer anders zodat een kleurrijke en steeds weer verrassende en boeiende compositie ontstaat. www.adjanbroeders.nl.

De expositie is te bezichtigen tijdens openingstijden tot en met 15 maart.

Openingstijden
De Brouwselerij en De Thuiskamer:
Maandag t/m vrijdag: 09.00 – 17.00

Horeca:
Maandag t/m donderdag: 09.00 – 17.00
Vrijdag en zaterdag: 09.00 – 20.00
Zondag: 09.00 – 18.00

Praktische informatie

Zondag 15 maart 2020