ATB routenetwerk Gemeente Deurne

Fietsen over onverharde paden door de natuur
MTB-fietsen is een actieve sport die door steeds meer mensen wordt beoefend. Het fietsen in de natuur over onverharde paden met klimpartijen en afdalingen is ook een ware uitdaging. De Peel biedt een enorme variatie in landschap en ondergrond en is daardoor uitermate geschikt voor deze populaire sport.

79 kilometer bewegwijzerde routes
De gemeente Deurne heeft een aantal prachtige bosgebieden opengesteld voor de sportieve mountainbiker. Het afwisselende parcours, dat is aangelegd door 4 tourclubs en de gemeente, bestaat uit 5 afzonderlijke rondes, die met verbindingsroutes aan elkaar gekoppeld zijn. Het parcours loopt door het Zandbos, de Vlierdense bossen, het Walsbergse bos, de Liesselse en de Neerkantse bossen en bevat veel bochtige en technische stukken én er is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de hoogteverschillen in het gebied.

Singletrack routes
Bikkelsroute 14,2 km 
Zandbosroute 10,1 km
Walsbergroute 4,5 km
Liesselroute 14 km
Neerkantroute 6,8 km

Verbindingsroutes
Verbinding Bikkelsroute- Zandbosroute v.v. 1,7 km
Verbinding Zandbosroute- Walsbergroute v.v. 5,5 km
Verbinding Walsbergroute-Liesselroute v.v. 10,4 km
Verbinding Liesselroute-Neerkantroute v.v. 8,2 km
Verbinding Liesselroute-Bikkelsroute v.v. 3,5 km

Bewegwijzering
De routes zijn gemarkeerd met groene bewegwijzeringsbordjes, waarbij de pijl de richting van de route aangeeft. De 5 routes in de bossen zijn uitgezet in één rijrichting (deze is terug te vinden de routenetwerkkaart). De verbindingsroutes worden aangegeven met zwarte bordjes met hetzelfde symbool als de groene. Deze routes zijn in twee richtingen bewegwijzerd.

Startpunten
De routes zijn op elke willekeurige plek te starten, maar graag geven we u enkele suggesties met tevens mogelijkheid om te parkeren.
Start Zandbosroute: Parkeerplaats Zandbos, bereikbaar via Schalkertweg en Strijpsebaan Deurne.
Start Bikkelsroute: Biesdiel Vlierden. U kunt gebruik maken van het parkeerterrein achter de kiosk in het centrum van Vlierden en dan via de Schooteindseweg naar het startpunt rijden.
Start Liesselroute: Hoekseweg Liessel. U kunt gebruik maken van de parkeerplaats aan het Marktplein in Liessel en via de Mgr. Berkvenstraat naar het startpunt rijden.
Start Neerkantroute: Sportpark Neerkant, Moostdijk 4 Neerkant
Start Walsbergroute: Suezlaan Deurne

Gedragscode Mountainbike
- fiets alleen daar waar het is toegestaan
- respecteer de natuur: plant én dier
- fiets in kleine groepjes
- waarschuw andere recreanten tijdig en vriendelijk
- benader andere recreanten en drukke locaties stapvoets
- voorkom onnodig remmen: spaar de ondergrond
- maak geen onnodig lawaai
- laat geen afval achter


Routenetwerkkaart verkrijgbaar bij VVV Deurne
Het gehele netwerk is terug te vinden op de scheurvaste MTB-Routenetwerkkaart in plastic hoesje ingestoken. Deze is voor € 1,50 verkrijgbaar bij VVV Deurne en te downloaden onderaan dit artikel.

Bestel dit routenetwerk direct in onze webshop

Het routenetwerk is tot stand gekomen door
TC ’t Verzetje en TC De Wekkers uit Deurne, de Marma Trimmers uit Liessel en de Wielervrienden uit Neerkant in samenwerking met de gemeente Deurne en SRE.