31e Peelland Truckrun 2019

Georganiseerd door KansPlus Asten-Someren-Deurne en GeJeJong - De Wik Deurne in de regio Deurne, Asten, Someren en Bakel

Wat is de Peelland Truckrun?
Jaarlijks zullen meer dan 150 trucks met daarin mensen met een beperking uit de regio in een konvooi een tocht (van ongeveer 54 kilometer / drie en een half uur) maken door Deurne, Asten, Someren en Bakel. Start en eindpunt is, evenals voorgaande edities, bij Munsters Auto- en Truckschade aan de Daalder 7 in Deurne.
Het is elk jaar weer een prachtig evenement, deze optocht van vrachtwagens met in de cabines de glunderende gezichten van de mensen met een beperking. Langs de route staan veel toeschouwers die het konvooi al staan op te wachten of afkomen op het geluid van de hoorns

Het konvooi
wordt begeleid door motorrijders. Zij zijn te herkennen aan een hesje en de op de motor bevestigde kaart met opschrift "Peelland Truckrun". De motorrijders zullen het verkeer in goede banen leiden, zodat er zo weinig mogelijk overlast ontstaat voor de overige verkeersdeelnemers. De E.H.B.O. uit Someren is wederom aanwezig om indien nodig medische assistentie te verlenen.
Na afloop is iedereen moe van het kijken, het zwaaien en roepen naar familieleden en bekenden die langs de route staan. Hoog tijd om iets te drinken, iets lekkers te eten en na te praten over een geweldige dag

Van alles te beleven
In de loods van Munsters Auto- en Truckschade is voor vertrek en na afloop weer van alles te doen. Er is muziek, er kan iets gedronken worden en er staat een springkussen. Ook onze vaste gasten met de miniatuurvrachtwagens zijn natuurlijk weer van de partij. Binnen hebben zij een baan uitgezet voor een demonstratie met de miniatuurvrachtwagens. Je kijkt je ogen uit wat zij allemaal met deze wagens kunnen!

Voor vertrek
De trucks komen voor 9.30 uur bij elkaar op het industrieterrein bij Munsters Auto- en Truckschade aan de Daalder 7 in Deurne. Daar wordt het konvooi geformeerd.
De gehandicapte deelnemers worden tussen 9.45 en 10.15 uur verwacht bij Munsters Auto- en Truckschade. Na inschrijving ontvangt iedere deelnemer een "pretzak" met daarin allerlei zaken die geschonken worden door sponsors en het traditionele vaantje als herinnering aan deze Peelland Truckrun. Hierna kunnen de deelnemers "hun" truck opzoeken. Mensen die slecht ter been zijn of hier om andere reden behoefte aan hebben zullen met een taxi naar de juiste truck worden gebracht. De deelnemers in een rolstoel worden via de laadklep van een aanhanger in de cabine van “het paleisje op wielen” getild. Als dit allemaal achter de rug is, is het konvooi klaar voor vertrek

De route
Om 11.00 uur wordt het sein voor vertrek gegeven. De route loopt vanaf het industrieterrein in Deurne via Vlierden en Ommel naar Asten. Het konvooi gaat van Asten richting Someren. Het konvooi blijft vervolgens de weg richting Heeze volgen tot de afslag linksaf de Vaarselstraat in en vervolgens door Someren. Hierna keert het konvooi terug naar Asten om vervolgens door te rijden naar Liessel. Na Liessel gaat het door naar Deurne. Vanuit Deurne maakt het konvooi een lus naar Bakel om uiteindelijk rond 14:30 weer terug te keren bij Munsters Auto –en Truckschade aan de Daalder 7 in Deurne

Tot slot
Vermeld dient te worden dat de Peelland Truckrun alleen mogelijk is dankzij de belangeloze medewerking van Munsters Auto- en Truckschade in Deurne, de vele bedrijven die hun trucks ter beschikking stellen, de chauffeurs die er hun vrije tijd in willen steken, de motorrijders, de E.H.B.O. en de vele andere vrijwilligers. En niet te vergeten alle sponsors die het evenement elk jaar goed gezind zijn.
De organisatie vraagt begrip van de medeweggebruikers en omwonenden voor de eventuele overlast en hoopt dat zij ook dit jaar hun medewerking willen verlenen aan een goede doortocht van ons konvooi. Uw gehandicapte medemens is er u dankbaar voor!

Voor meer informatie kunt u terecht bij:
Maico Meyer
Berkelaar 145721DJ Asten