Omroep Centraal is in 1988 ontstaan als Gemert Centraal. In eerste instantie alleen radio. In 1990 werd de zender versterkt met kabelkrant en TV. Na de herindeling werd de naam veranderd in Omroep Centraal Gemert-Bakel.

Programmering Radio

Omroep Centraal zendt dagelijks een diversiteit aan programma’s uit. Overdag info en muziek Ieder avond van 17.00 tot 19.00 uur Centraal Station met daarin actualiteiten uit de gemeente. ’s-Avonds is bewust gekozen voor “doelgroepprogramma’s” zoals wereldmuziek, Doelgroep info:Indisch programma Van de Padihalmen tot de Molens Gemeenteraadsvergaderingen worden live uitgezonden op zowel radio als TV.

TV en TEKSTTV

De Tv is geïntegreerd in de TekstTv dat wil dus zeggen dat de TekstTv 24 uur loopt. Dit wordt afgewisseld 3 x per dag door een half uur durende Tv uitzending met gebeurtenissen uit de gemeente. Gekozen is indertijd voor een professionele kabelkrant. Hierdoor zijn de Tv uitzendingen geautomatiseerd. In De Eendracht zijn op verschillende plaatsen camera en audio-aansluitingen gerealiseerd om live vanuit het theater en De Bunker uit te kunnen zenden. Sinds kort hebben we een van de ruimtes aangepast als TV opname studio. Hiermee kunnen we interviews en programma's opnemen. Ook hebben we de beschikking over een 3x6m greenscreen.

Nieuwe media

Via de website www.omroepcentraal.nl is het mogelijk om de radioprogramma’s en Tv uitzendingen live te volgen. Ook de opnames die we voor TV gemaakt hebben kunt u nog eens terugzien. Ook kunt u zelf onderwerpen, foto's en filmpjes insturen via de link ‘ooggetuige’. Na bewerking komen deze op de website ,facebook en you tube te staan.

Medewerkers

Omroep Centraal is altijd op zoek naar gemotiveerder vrijwilligers voor de TV en radio. Voor opleiding wordt gezorgd. U kunt contact opnemen via info@omroepcentraal.nl