Het borrelt en bruist want Brabant is Europeese regio van de gastronomie in 2018. En dat vieren we ook in Deurne. Met innovatieve foodconcepten, bijzondere evenementen, tentoonstellingen en arrangementen die je laten kennismaken met het produceren, verwerken en bereiden van eten toen en nu, met heerlijk eten op bijzondere locaties en natuurlijk onze Brabantse gastvrijheid. Vier het mee!

 

Deurne viert eten in 2018Een Peeldorp met een creatieve inslag

Wij heten je van harte welkom in onze mooie gemeente. De mensen hier in Deurne hebben een ding gemeen: een creatieve inslag. Kunst en inventiviteit zijn kenmerken die voor ons dorp staan. Deurne dankt haar goede naam aan kunstenaars als onder andere de schrijvers Antoon Coolen, Toon Kortooms en Friso Wiegersma, waarvan de laatste het overbekende lied Het Dorp schreef. Maar ook op het gebied van food is Deurne inventief en creatief. De Deurnese Jan Bekkers was de uitvinder van de huidige frikandel, gemaakt van restvlees. Daarmee was hij al in 1959 bezig met het voorkomen van voedselverspilling. Maar ook nu wordt er gepionierd met vergeten groente, gezonde voeding door toevoeging van bijvoorbeeld oesterzwammen en met duurzame innovaties in de land- en tuinbouw. Een echte Chefs' battle in 2018 zal de creativiteit in Deurne en De Peel verder stimuleren en zorgen voor heerlijk én eerlijk eten. We zeggen met trots: Deurne, Palet van De Peel!

                                                                                                                         

 

                                              Brabant heeft smaak!

                                                                                                                                        

                                                           Culinair op stap met een groep

 


Plein Vijf Deurne proosten en etenKom samen proeven van en in Deurne, genieten van authentieke streekgerechten in een aangename ambiance. Hier vind je smakelijke culinaire uitjes voor grote en kleine groepen.Voor ieder gezelschap, voor elke gelegenheid weet de VVV de perfecte plek.

Aanmeldformulier initiatief Foodjaar 2018

Initiatieven kunnen via het formulier worden aangemeld en deze zullen door ons ook worden aangemeld voor de provinciale activiteitenkalender voor extra promotie.  

Voor meer informatie kun je te allen tijde contact met VVV Deurne opnemen.