Warandepark Helmond
VVV  logo
De Peel

Vereniging voor Ekologische Leef- en Teeltwijze (VELT)

Park/Tuin, Workshop

Alles is natuur! Vlakbij het kasteel in Gemert ligt Heerlijck Hopveld. Hier kan jong en oud ontdekken wat de natuur te bieden heeft. Van koken met kruiden, vergeten groenten, onbekende planten en bloemen tot het ontdekken wat kruiden kunnen doen voor je gezondheid. Of misschien ben je geïnteresseerd in het maken van shampoo, douchegel of crèmes met uitsluitend natuurlijke producten zonder conserveringsmiddelen, kleur- en geurstoffen? Natuur is er voor iedereen! Heerlijck Hopveld is een initiatief van Vereniging Ekologisch LEven en Tuinieren afdeling Gemert.

Omdat het Nederlandse weer nogal veranderlijk kan zijn, staat er midden op het Heerlijck Hopveld een tuinkamer. Daar kun je op dinsdag- en zaterdagochtend advies krijgen over ecologisch tuinieren, koken en kruidengebruik. Hier worden ook de workshops gegeven en bijzondere producten verkocht zoals zaden, plantjes, shampoo, kruidenazijn, crèmes, massageolie en heerlijke siroop. Alle producten zijn 100% natuurlijk en de ingrediënten komen uit de tuin en zijn zonder gif en kunstmest geteeld. De producten zijn ook te bestellen via www.velt-gemert.nl.

Lekker anders
Heerlijck Hopveld biedt naast talloze cursussen en workshops ook rondleidingen aan. Het samen buiten bezig zijn, in een inspirerende omgeving, werkt ontspannend. Het Heerlijck Hopveld is daarmee de ideale bestemming voor een bedrijfsuitje, verjaardag, vrijgezellenfeestje of gewoon voor de gezelligheid.

Cadeautje
Je kunt een rondleiding, workshop of bijzonder product ook cadeau doen. Heerlijck Hopveld heeft cadeaubonnen te koop ter waarde van €15,-.

Natuur lunch
Op verzoek worden lunches bereid met producten van Heerlijck Hopveld. Het bereiden van de lunch met kruiden, bijzondere groentes en wilde planten wordt ook als workshop gegeven. De kosten bedragen €15,- per persoon incl. koffie of thee.

Workshops ?
De kosten voor het bijwonen van een workshop bedragen €15,- per persoon incl. koffie of thee.
Rondleidingen of zelf kruidenazijn maken duren ongeveer 1,5 uur en kosten €5,- per persoon incl. koffie en thee.

Heerlijck Hopveld dag?
De hele dag lekker met natuur in de weer met een rondleiding van 10.30 - 12.00 uur, een lunch van 12.00 - 13.30 uur en bijvoorbeeld een workshop shampoo maken van 13.30 - 15.00 uur kost maar €35,- per persoon.

Openingstijden
De tuin is altijd te bezoeken maar voor advies en een bezoek aan de tuinkamer kun je alleen terecht op dinsdag- en zaterdagochtend van 08:00 tot 13:30.

Workshops worden op verzoek georganiseerd bij een minimum van 4 aanmeldingen. Stuur hiervoor een voorstel per e-mail aan: velt-gemert@chello.nl

Velt afdeling Gemert
Hopveld 21